Ea

Nu stiu cum de am ratat acest film atunci cand a fost la cinema.  Ma bucur ca am fost intrebata de curand de catre un prieten daca l-am vazut si norocul meu a fost ca il avea in calculator.  De obicei nu sunt mare fan filme sf, dar acesta mi-a placut.

L-am savurat in timp ce intelegeam cat de singuri ne alegem sa ne petrecem timpul. Vad in jurul meu din ce in ce mai multi oameni care traiesc izolati de lumea inconjuratoare. Isi parcheaza masina in parcarea subterana a cladirii in care lucreaza, intra intr-un birou unde nu se deschid niciodata ferestrele, se intorc la masina si o muta intr-o alta parcare subterana, de data aceasta a unui bloc nou, in care traiesc. Sunt in permanenta in fata calculatorului de la birou sau in fata televizorului de acasa. Tehnologia i-a invadat. Scrisul de mana e desuet. Multe aparate, toate conectate din cand in cand la energie pentru a se incarca si a le oferi sprijinul atat de necesar al vietii cotidiene.

Filmul ofera o perspectiva imaginara a viitorului unei lumi tehnologizate. Personajul principal e cel care testeaza un nou produs, un sistem de operare care il poate face fericit. Impartaseste cu el totul, mai putin “cateva” simturi. Cel vizual, cel kinestezic, cel olfactiv si cel gustativ.  Cat despre scrisul de mana, se pare ca va fi o afacere infloritoare intr-o zi un serviciu care scrie in locul tau scrisori pentru cei dragi.

Daca n-aveti intr-o seara chef sa mergeti in club si sa scrieti mesaje pe whats app, puteti sa-l urmariti. S-ar putea sa va placa vocea lui Scarlett Johansson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *