Magie in lumina lunii

Magic in the Moonlight este cel mai nou film scris si regizat de Woody Allen. Actiunea se petrece in sudul Frantei, in cateva locatii absolut superbe. Rochiile si eleganta specifice sfarsitului anilor ’30 ma inspira de fiecare data cand le privesc. Fata de Great Gasby, personajele sunt mai umane, au trairi mai intense si dileme existentiale legate de viata. Opulenta specifica perioadei este regasita in mai putine cadre si reflecta diferenta de perceptie europeana fata de cea americana.

Personajul principal masculin descopera alternativa vietii rationale, o relatie pe care ar evita-o din considerente logice. Am trecut prin experienta interactiunii cu un barbat aflat in aceeasi situatie cu protagonistul. Am fost, la un moment dat, intr-un duel imaginar in care armele mele imateriale nu au ajuns nici macar in lupta cu proiectia mai usor de materializat oferita de o alta domnisoara.

Filmul este o gura de aer intr-o zi ploioasa, cu ceata, cand paietele accesoriilor de par din scenele dansante pot influenta starea de bine a spectatorului. Woody Allen nu se abate de la abordarea clara a relatiilor atipice, deja ilustrata in celelalte filme ale caror scenarii le-a semnat, cum ar fi Blue Jasmine, To Rome with Love, Midnight in Paris, Whatever Works sau Vicky Cristina Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *