Mein Kampf

Am reusit sa vad spectacolul. Reprezentatia trecuta s-a jucat cu casa inchisa, dar acum m-am organizat din timp pentru a ajunge sa vad unul dintre cele mai noi spectacole din stagiunea Teatrului National Cluj-Napoca.

Mein Kampf este o comedie foarte bine regizata de catre Alexandru Dabija. Anul trecut am vazut alte doua spectacole ale lui, Sanziana si Pepelea (tot la Cluj) si O… lada (la Bulandra). Viziunea pe care o foloseste pentru a pune in scena creatiile sale mi se pare fascinanta. Personajele transmit, prin gesturi si incantatii, cateodata mai mult decat prin replicile normale.

Autoironie, sarcasm, emotie, o doamna cu coasa care are sofer si secretara, toate sunt elemente fara de care seara mea nu ar fi fost desavarsita.

Am trecut prin diverse stari, de la empatie la extaz si mi-am imaginat o scena din viata reala, in care, uneori, multi dintre protagonisti cotcodacesc in loc sa-si exprime clar parerile. Mi-as dori ca in unele momente, conversatiile dintre noi sa fie cu substrat, dar nu se intampla de fiecare data. Poate pentru ca nu exista, de cele mai multe ori, interesul comun pentru acelasi subiect. Si mai lipseste puterea de a ne opri, de a iesi din zona de confort in care alegem sa traim.

Tu cand ai iesit ultima oara din zona de confort?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *